Rotációs kapák

A rotációs kapa, azaz a rota kapa vagy más néven kapálógép, az a kerti gép, amelyet nem használnak még annyian, mint amennyi embernek szüksége lenne rá a kertben, pedig kezdő kertészeknek ajánlott. Hogy miért kifejezetten hasznos a kezdő hobbikertészeknek egy rotációs kapa? Mert bizonyos talajművelési feladatokat annyira megkönnyít és meggyorsít, ténylegesen időt, pénzt és energiát lehet vele spórolni. Így azoknak, akik szeretnének a házuk körül szép és irigylésre méltó kertet, kiskertet vagy veteményest, mindenképpen javasolt az eszköz beszerzése.

A talajművelés feladatai közé tartozik a föld fellazítása és a gyomtalanítás, amire szintén kiválóan alkalmas a rota kapa. Ezek mellett a szerves trágyát is be tudjuk vele forgatni a termőföldbe. Ezek a feladatok évszakhoz, hónaphoz és vetési időszakhoz kötöttek, de egy nagyobb veteményeskert tulajdonosának, aki nem szeretne egyedül kapálni vagy felásatni a földjét, napokat spórol ez a kerti gép.

Az üzletünkben megtalálható Marci rotációskapát Magyarországon gyártják és fejlesztik. Ezen kapálógépeket jelenleg Honda, Briggs & Stratton és Rato motorokkal szerelve kínáljuk ügyfeleink számára.