Motorok

Minden kerti gép legfontosabb eleme a meghajtás, jelen termék kategóriában megtalálhatja az üzletünk kerti gép motor kínálatát. A motorokat megkülönböztetjük kihajtás szerint, ami lehet függőleges és vízszintes kihajtású motor. A függőleges kihajtású motorokat első sorban fűnyírókra és rotációs kapákra szerelik a gyártók. A függőleges kihajtású motorok lehetnek ezen felül fékes és fék nélküli, gáz szabályzós és fix gázos, illetve könnyű és nehéz lendkerekes motorok. A fűnyírókra általában fix gázos, könnyű lendkerekes és fékes motorokkal szerelik, míg a rotációs kapákat gáz szabályzós nehéz lendkerekes motorokkal.

Az oldalsó kihajtású, vagy vízszintes tengelyű motorokkal a gyártók szinte mindent meghajtanak. Ilyen konstrukciójú motorokkal szerelik a vízszivattyúkat, aggregátorokat,  döngölőbékákat de még a rotációskapákra is előszeretettel szerelik.

A megfelelő motor kiválasztásához ezért nagyon fontos a régi motor pontos paramétereit ismerni. Ezek a következők: A kihajtás típusa (függőleges, vízszintes), a főtengely hossza a szimeringtől mérve, a főtengely vastagsága és a vízszintes kihajtású motorok esetében, hogy kúpos vagy sima egyenes kialakítású a főtengely.

Ezeknek a motornak 5,5 LE a teljesítménye a megszokott mérési módszer szerint. Az EU-ban bevezetésre került új szabvány (SAE J1349) szerinti mérések a terhelési veszteségeket is figyelembe veszik, így alacsonyabb mérési eredményt mutatnak. A Honda és Briggs motorok esetében ezt a mérési eseményt tünteti fel a motor adattábláján. Mivel csak a mérés módszere változott meg, ez semmiféle teljesítménycsökkenést nem jelent a megszokotthoz képest. Durván minden 2010 előtti motor értékéből levonunk 1 egységet így megkapjuk a mai hivatalos értéket.

2010-ig a motorok teljesítményét kipufogó, és levegő szűrő nélkül mérték!
2010-től a motorok teljesítményét kipufogó, és levegőszűrővel mérik igy a Honda GCV160-as motor 2010-ig 5.5 lóerős volt 2010-től pedig kb 4.5 lóerős! A régi motorok fordulata 3600/perc az új motorok fordulata 2800/perc, emiatt változtak a rotakapák csigakerekének fogszáma is. KF-04 1:28 helyet 1:24, Robi 1:32 helyet 1:28, Marci 1:26 helyet 1:21 lett.

Motorok
A RATO RV 170 egy kimondottan erős motor csapágyazott főtengellyel és öntöttvas hüvellyel szerelve. Nehéz lendkerekes fék nélküli motor, ezért első sorban kapálógépekre ideális felszerelni. Automata szívatóval szerelt változat.
Motorok
A Briggs and Stratton 675EXi SERIES motorokat a nagy teljesítmény és a könnyű kezelhetőség jellemzi.. Könnyen használható, könnyen karbantartható, könnyen indítható – az EXi SERIES új motorélményt kínál a legigényesebb munkákhoz. Nagy teljesítményű papír levegőszűrő, könnyű indítás és alacsony fogyasztás jellemzi.
Motorok
Rato R180 vízszintes kihajtású léghűtéses motor. 179 ccm és 5 lóerős OHV felül szelepelt motor. Ideális gyepszellőztetőkre, szivattyúkra, ágdarálókra és döngölő békákra.
Motorok
Kisfiú póló, fekete színben. 100% pamut, narancssárga színű “Tausche Bruder gegen Motorsäge” felirattal.