Motorok

Minden kerti gép legfontosabb eleme a meghajtás, jelen termék kategóriában megtalálhatja az üzletünk kerti gép motor kínálatát. A motorokat megkülönböztetjük kihajtás szerint, ami lehet függőleges és vízszintes kihajtású motor. A függőleges kihajtású motorokat első sorban fűnyírókra és rotációs kapákra szerelik a gyártók. A függőleges kihajtású motorok lehetnek ezen felül fékes és fék nélküli, gáz szabályzós és fix gázos, illetve könnyű és nehéz lendkerekes motorok. A fűnyírókra általában fix gázos, könnyű lendkerekes és fékes motorokkal szerelik, míg a rotációs kapákat gáz szabályzós nehéz lendkerekes motorokkal.

Az oldalsó kihajtású, vagy vízszintes tengelyű motorokkal a gyártók szinte mindent meghajtanak. Ilyen konstrukciójú motorokkal szerelik a vízszivattyúkat, aggregátorokat,  döngölőbékákat de még a rotációskapákra is előszeretettel szerelik.

A megfelelő motor kiválasztásához ezért nagyon fontos a régi motor pontos paramétereit ismerni. Ezek a következők: A kihajtás típusa (függőleges, vízszintes), a főtengely hossza a szimeringtől mérve, a főtengely vastagsága és a vízszintes kihajtású motorok esetében, hogy kúpos vagy sima egyenes kialakítású a főtengely.

Ezeknek a motornak 5,5 LE a teljesítménye a megszokott mérési módszer szerint. Az EU-ban bevezetésre került új szabvány (SAE J1349) szerinti mérések a terhelési veszteségeket is figyelembe veszik, így alacsonyabb mérési eredményt mutatnak. A Honda és Briggs motorok esetében ezt a mérési eseményt tünteti fel a motor adattábláján. Mivel csak a mérés módszere változott meg, ez semmiféle teljesítménycsökkenést nem jelent a megszokotthoz képest. Durván minden 2010 előtti motor értékéből levonunk 1 egységet így megkapjuk a mai hivatalos értéket.

2010-ig a motorok teljesítményét kipufogó, és levegő szűrő nélkül mérték!
2010-től a motorok teljesítményét kipufogó, és levegőszűrővel mérik igy a Honda GCV160-as motor 2010-ig 5.5 lóerős volt 2010-től pedig kb 4.5 lóerős! A régi motorok fordulata 3600/perc az új motorok fordulata 2800/perc, emiatt változtak a rotakapák csigakerekének fogszáma is. KF-04 1:28 helyet 1:24, Robi 1:32 helyet 1:28, Marci 1:26 helyet 1:21 lett.

Motorok
Kisfiú póló, fekete színben. 100% pamut, narancssárga színű “Tausche Bruder gegen Motorsäge” felirattal.
2.290 Ft
Motorok
Rato R180 vízszintes kihajtású léghűtéses motor. 179 ccm és 5 lóerős OHV felül szelepelt motor. Ideális gyepszellőztetőkre, szivattyúkra, ágdarálókra és döngölő békákra.
5.200 Ft
Motorok
A RATO RV 170 egy kimondottan erős motor csapágyazott főtengellyel és öntöttvas hüvellyel szerelve. Nehéz lendkerekes fék nélküli motor, ezért első sorban kapálógépekre ideális felszerelni. Automata szívatóval szerelt változat.
6.700 Ft
Motorok
A Briggs and Stratton 675EXi SERIES motorokat a nagy teljesítmény és a könnyű kezelhetőség jellemzi.. Könnyen használható, könnyen karbantartható, könnyen indítható – az EXi SERIES új motorélményt kínál a legigényesebb munkákhoz. Nagy teljesítményű papír levegőszűrő, könnyű indítás és alacsony fogyasztás jellemzi.
6.700 Ft