MB 655 VM

Erős benzinmotoros fűnyíró gép nagy fűterületekhez, 2500 m²-ig. Mulcsozó funkcióval, Vario-kerékhajtással és könnyen indítható ReadyStart motorral. Minőségi alumíniumház, oldalt védőlécekkel, elöl ütközésvédővel. Kiválóan alkalmas nagy fűterületeken történő sokoldalú használatra, igényes felhasználók számára.
MB 655 VMMB 655 VM
Gyártó:VIKING
Leírás

Technikai adatok

Motor B&S 750 sorozat, DOV RS
Munkaszélesség (cm)

53

Fűgyűjtő kosár térfogat (l)

75

Vágásmagasság (mm) 30-85
Sebesség (km/h) 2,4-5,2
Súly (Kg) 45
Füves terület (m2) 2500
Mért hangnyomásszint LpA dB (A) 84
Garantált zajteljesítmény LwA dB (A) 98

Alapfelszereltség

 Hordfogantyú

Hordfogantyú

A házon elöl hordfogantyú található. Segítségével a berendezés egyszerűen felemelhető, illetve hátradöntve szervizpozícióba állítható. A hordfogantyú egyúttal ütközésvédőként is funkcionál, és védi a házat akadályoknak ütközés esetén.

 Cserélhető védőlécek

Cserélhető védőlécek

A falak és szegélyek mentén történő fűnyíráskor a ház kiegészítő védelméről gondoskodnak a műanyag ütközőlécek. A védőlécek kopottság esetén egyszerűen újakra cserélhetők.

 Központi vágásmagasságállítás

Központi vágásmagasságállítás

A házon található praktikus fogantyúval a vágásmagasság pontosan beállítható. A fogantyú előtti ablakról olvasható le a kiválasztott vágásmagasság-fokozat.

 Innovatív fűgyűjtőkosár

Innovatív fűgyűjtőkosár

A lefelé irányuló szellőzőnyílások és a fűgyűjtő kosár zárt fedele miatt a levágott fű és a por nem tud felfelé kiáramolni. A berendezés így kevésbé szennyeződik. A beépített telítettségjelző tájékoztat az ürítés megfelelő időpontjáról. A kétrészes kialakításnak köszönhetően a fűgyűjtő kosár egyszerűen nyitható és üríthető.

 Állítható magasságú kézi fogantyú

Állítható magasságú kézi fogantyú

A megfelelő beállítással kényelmesebb a fűnyírás: a tolókar egyszerűen és gyorsan (három fokozatban) a testmagassághoz igazítható, miközben a fűnyíró stabilitása és fordulékonysága változatlan marad.

 DOV motor ReadyStart indítással

DOV motor ReadyStart indítással

A bütykös tengelyen egyetlen bütyök tolja egymás után a speciális formájú, szabadalmazott kapcsolókarokat, amelyek a himbán keresztül közvetlen összeköttetésben állnak a szelepekkel. A kis számú mozgó alkatrész nagyobb megbízhatóságot és kisebb zajt biztosít. A motor nyugodtabban jár és kellemesebb hangú.

 Könnyen gördülő kerekek

Könnyen gördülő kerekek

A kettős golyóscsapágyazású kerekek kifejezetten erősek és hosszú élettartamúak. A hajtott kerekek tapadó és iránystabilizáló profilú abronccsal szereltek.

 Összecsukható kézi fogantyú

Összecsukható kézi fogantyú

A lehajtható tolókarnak köszönhetően a VIKING fűnyírói könnyen és gond nélkül szállíthatók. Emellett helytakarékosan is tárolhatók. (Szimbolikus kép)

 Vario meghajtás

Vario meghajtás

A tolókaron található kezelőkarral a kerékhajtás sebessége fokozat nélkül szabályozható. Így a sebesség egyénileg a fűnyírási szokásokhoz és az egyéb feltételekhez igazítható. A haladási sebesség finom szabályozhatósága különösen mulcsozáskor előnyös.

 Alumínium ház

Alumínium ház

Az alumíniumból készült házat kis súly és nagy stabilitás jellemzi. A porszórásos bevonatú felületek, amelyeket az üzemanyag és a korrózió nem támadhat meg, hosszan megőrzik csillogásukat. (Szimbolikus kép)

 Beépített telítettségjelző

Beépített telítettségjelző

A VIKING minden hátsó kihordású fűnyírójánál a fűgyűjtő kosár telítettségjelzővel rendelkezik. Erről olvasható le a kosár ürítésének megfelelő időpontja.

 Megbízható vázszerkezet

Megbízható vázszerkezet

Rendkívül erős: a különösen merev keretszerkezet a legkeményebb alkalmazási körülmények között is helytáll. A keret három rendkívül erős, sajtolt fémelemből áll. A tolókarra jutó erő közvetlenül a házba vezetődik, így a fűnyíró gyorsan reagál, és könnyen manőverezhető.

 Mulcsozó funkció

Mulcsozó funkció

A fűgyűjtő kosár levételekor és a mulcsozó ék behelyezésekor a fűnyíró mulcsozó üzemmódban működik. Ekkor a levágott fű finomra aprítódik, és egyenletesen osztódik el a fűfelületen, így nincs szükség a fű hulladékkezelésére. Ezzel idő takarítható meg, és a fűnek visszajuttatható a nedvesség és az elvont tápanyagok. (Szimbolikus kép)

 Multi-kés

Multi-kés

A speciális kialakítású multi-kés fokozatosan vágja le a füvet, amit a házban finom részecskékre aprít. A fűnyíróra helyezett fűgyűjtő kosárral a VIKING multi-fűnyírók összegyűjtik a füvet; a mulcsozó betét használatakor a nyíróház zárt rendszerű, és a finomra aprított fű visszahullik a fűfelületre.


Alapfelszereltség

 Szárnylapátos kés

Szárnylapátos kés

A szárnylapátos kések az aerodinamikus házban erős légáramlatot keltenek, amely felegyenesíti a füvet levágás előtt, majd a levágott füvet rendkívüli erővel a házban kialakított légterelő rendszeren keresztül a fűgyűjtő kosárba fújja. Így garantált a szép vágási kép, valamint a kiváló vágási és gyűjtési teljesítmény. (Szimbolikus kép)