HS 45

Kimondottan könnyű alap sövénynyíró a sövényápoláshoz az otthoni kertben. Kiváló az alacsonytól a mellmagasságig érő sövény és a formára vágott bokrok nyesésére. A speciális késgeometria gondoskodik a tiszta, precíz vágásról. A sövénynyíró-késeket "svájci precíziós munkával" a STIHL Wil-ben lévő műhelyében állítják elő.
HS 45HS 45
Gyártó:STIHL
Leírás

 

Technikai adatok

Állandó zajszint dB(A) 1) 98,0
Lökettérfogat cm³ 27,2
Súly kg 4,7
Teljesítmény kW/LE 0,75/1,0
Vágáshossz cm 60
Fogtávolság mm 30
Löketszám 1/min 3800
Rezgésgyorsulás bal/jobb m/s² 6,1/10,0
Zajteljesítményszint dB(A) 1) 104,0

Alapfelszereltség

Kézi üzemanyagpumpa

Kézi üzemanyagpumpa

A kézi üzemanyag-szivattyúval egy hüvelykujj nyomással üzemanyag kerül a karburátorba. Ezáltal egy hosszabb üzemszünet után is kevesebb rántással beindítható a motor. (Ábrához hasonlóan)

 ElastoStart

ElastoStart

A kompressziónyomás következtében a kétütemű motorok beindításánál lökésszerű erők lépnek fel, amelyek az izmokat és az ízületeket megterhelik. Az ElastoStart ezt ezt érezhetően csökkenti. Egy speciális, az indítófogantyúban lévő rezgéscsillapító elem a húzóerőnek megfelelően elfordul, így lehetővé teszi az egyenletes, hirtelen erőkifejtés nélküli indítást.

Elektronikus gyújtás

Elektronikus gyújtás

A tökéletesen szigetelt elektronikus gyújtószerkezet garantálja a megbízható indítást és a zavartalan motorműködést. A magas gyújtófeszültség stabil gyújtószikrát és hosszú gyújtási időtartamot biztosít. Ez az üzemanyag tökéletesebb égéséhez és csökkentett füstgázkibocsátáshoz vezet. (Ld. ábra)

 Fogantyún kialakított akasztófül

Fogantyún kialakított akasztófül

Házba integrált beakasztószem a falra akasztáshoz. Ezáltal a gép helytakarékosan és biztosan tárolható. (Ábrához hasonló).

 Antivibrációs rendszer

Antivibrációs rendszer

Rezgéscsillapító gumibakok illetve acélrugók a minimumra csökkentik a fogantyúkra átvitt rezgéseket, amely erőkímélő munkát tesz lehetővé. Az ábrán STIHL HS 81 látható